на живо

"Левски" продава Робърта на "Ди Си Юнайтед"

Двете страни са подписали предварителен договор

Lap.bg

Футболният "Левски" е подписал предварителен договор с "Ди Си Юнайтед" от САЩ за продажбата на нападателя Найджър Робърта. Това заявиха "сините" на своята официален сайт.

Сделката за 23-годишния нидерландец ще стане факт, след като той получи работна виза и премине медицински прегледи. 

Снимка: Lap.bg

От стадион "Георги Аспарухов" съобщават още, че ще обявят сумата на трансфера след като той бъде финализиран и ако от американския клуб разрешат. "Сините" също така ще получат процент при евентуално преминаване на Робърта в друг клуб. Специализираните сайтове оценяват нидерландеца на 1,3 млн. евро.

Нападателят, преминал през школата на "Фейенорд", пристигна в "Левски" през 2019 г. от нидерландския "Камбюр". До момента със "синия" екип Робърта има 45 мача и 20 гола във всички турнири.

Снимка: Lap.bg

Именно той вкара победния гол в последния мач на тима - срещу "Славия".

Това ще е втори трансфер отвъд Океана на футболист на "Левски" от началото на 2021 г. Станислав Иванов вече е собственост на "Чикаго Файър".

Сумата по трансферна ще бъде от огромно значение за клуба от стадион "Георги Аспарухов". "Левски" е в тежка финансова криза от началото на 2020 г. насам и се издържа предимно с дарения от фенове. След 22 кръга в Първа лига "сините" са на 8-ма позиция в класирането.