на живо

"Левски" пропиля солиден аванс и загуби, но продължава напред в Балканската лига

"Сините" отстъпиха драматично на македонския "Академия" ФМП

https://balkanleague.net/

"Левски" продължава напред в баскетболната Балканска лига, въпреки че допусна драматична загуба от македонския "Академия" ФМП в шестия си мач от група 1. "Сините" отстъпиха с 81:84 у дома, пропилявайки аванс от 21 точки.

Баскетболистите на Константин Папазов доминираха преди почивката, но се отпуснаха през второто полувреме и направиха куп пропуски, докато съперникът демонстрира завидна ефективност.

"Академия" осъществи обрат минута преди края на третата четвъртина, когато поведе с 58:57. Впоследствие "Левски" изравни при 61:61, македонците обаче показаха по-здрави нерви в решителните моменти и се поздравиха с неочакван успех.

Снимка: https://balkanleague.net/

Над всички бе Били Айви от състава на гостите с 29 точки, а Стефан Кръстаич отбеляза 17 за "Академия". За българския отбор с най-много точки - 21, завърши Марио Литъл, следван от Ивица Радич с 20 и Чавдар Костов с 19.

Така съперникът си отмъсти на "Левски" за поражението с 29 точки разлика насред Скопие през декември миналата година.

"Сините" все пак се класират за следващата фаза заедно с "Балкан", "Галил Елион" и "Макаби" Хайфа, а "Академия" остава на петата позиция. На дъното е изключеният от турнира тим на "Куманово".