на живо

"Левски" пуска нова порция колекционерски билети

"Сините" реагираха след забраната на трибуните да присъства публика

Lap.bg

Феновете на "Левски" ще могат да закупят билети за мача с "Локомотив" Пловдив от последния кръг на сезон 2019/2020 в Първа футболна лига, въпреки че няма да присъстват по трибуните. 

Това написаха на официалния си сайт от клуба минути след като министърът на здравеопазването Кирил Ананиев заяви, че от утре (10 юли) се забранява присъствието на зрители на спортните мероприятия у нас, като част от затягането на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса.

"Левскари,

във връзка с издадена заповед от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев всички спортни мероприятия от утре, 10 юли, ще се провеждат без публика.

Това няма да ни даде възможност да изживеем поредните 90 минути заедно, но за пореден път публиката на „Левски“ ще има възможността да демонстрира, че за нея няма граници и ще покаже как се обича един отбор винаги и навсякъде! Дори, когато не е на стадиона!

От днес всеки привърженик ще има възможност да подкрепи клуба, закупувайки си специален колекционерски билет.

Цената на талона за всички сектори е 10 лева, а "ПФК Левски“ пуска в свободна продажба целия капацитет на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“ за мача с „Локомотив“ (Пловдив) от XXХI кръг на Първа лига. Срещата ще се играе на закрити врата, като нито един привърженик няма да бъде допуснат на трибуните във връзка с епидемията от COVID-19. Закупуването на билет за събитието обаче гарантира както морална, така и финансова подкрепа към любимия отбор", пишат "сините".

За втори път от клуба от стадион "Георги Аспарухов" прибягват до подобен ход. През март в продажба бяха пуснати такива билети за мача с "Лудогорец". В крайна сметка той беше отменен заради пандемията, а при подновяването на първенството на трибуните бяха допуснати зрители. 

По този начин от клуба се надяват да натрупат жизненоважни приходи, с които да покрият трупащите се загуби. "Сините" изпаднаха в тежка финансова криза след приетите промени в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с обвинения от българската прокуратура Васил Божков. От тогава "Левски" се издържа предимно с дарения на фенове.