на живо

"Левски" пуска виртуални билети за мача с "Берое"

"Сините" се надяват да получат приходи, въпреки че не е разрешено присъствието на публика по трибуните

Lap.bg

Футболният "Левски" пусна в продажба виртуални билети за мача с "Берое" от първия кръг на сезон 2020/2021 в Първа лига. От клуба обявиха, че пропуските ще са на цена 10 лв., независимо от сектора, като целят да разпродадат пълния капацитет на стадион "Георги Аспарухов".

Тези пропуски няма да дават право на феновете да присъстват на срещата на 10 август. След финала за Купата на България през предишната кампания, от Министерството на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването издадоха заповед, с която забраниха присъствието на фенове по трибуните. Тя е в сила поне до края на август. Причината е в неспазването на противоепидемиологичните мерки, както и във високия брой заразени след мача за Купата и празненствата.

Това не е първи път, в който от "Левски" подемат такава кампания. Клубът е в тежко финансово състояние от  началото на годината и се издържа с дарения и продажба на билети и фен артикули, тъй като промените в Закона за хазарта се отразиха на основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от страна на българската прокуратура Васил Божков.

Снимка: Lap.bg

"Закупуването на билет за събитието обаче гарантира както морална, така и финансова подкрепа към любимия отбор", пишат "сините" преди мача с "Берое".

В клуба се надяват, че ще продадат повече абонаментни карти за новия сезон, като до момента при притежателите си са 1676 броя от пропуските.

Феновете на "Левски", както и тези на ЦСКА, изразиха позиция, че на стадионите през новия сезон трябва да бъдат допуснати привърженици, които да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус.