на живо

"Левски" разпродаде стадиона за рождения ден, в касата влизат около 236 000 лв.

Активизацията сред феновете продължава, ще бъдат пуснати в продажба още билети

"Левски" разпродаде стадиона за рождения ден, в касата влизат около 236 000 лв.

"Левски" се похвали с разпродаден стадион за виртуалния 106-и рожден ден на клуба, който е на 24 май.

Със съобщение на официалния си сайт "сините" обявиха, че капацитетът на стадион "Георги Аспарухов" от 17 000 места е запълнен и затова ще бъде пусната нова партида виртуални пропуски. Сумата, която ще влезе в клубната каса е над 235 800 лева.

"Скъпи левскари,

ПФК "Левски" официално стана първият български футболен клуб, напълнил стадион в условията на епидемиологична обстановка и събитие, което не предполага присъствие на фенове на съоръжението.

Капацитетът на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" от над 17 000 места бе разпродаден за броени дни по повод рождения ден на клуба на 24 май, а всеки пропуснал да се сдобие с пропуск, може да го стори и сега.

Поради огромния интерес към виртуалното събитие "106 години Любов", ПФК "Левски" пуска нова партида билети за трибуните на "Герена"! Рестартът на продажбите е даден, не пропускайте да се сдобиете с парченце от "синята" история до 19.14 часа на 24 май.", пише в съобщението на "Левски".

С оглед на турбулентните събития в клуба от началото на годината, всички усилия на феновете и ръководството в момента са насочени към организирането на 106-ия рожден ден и събирането на средства, които да стабилизират отбора.

Междувременно се появи информация, че акциите на "Левски" ще бъдат изпратени възможно най-скоро в Дубай, за да бъдат джиросани отново, но този път на името на Наско Сираков.

Миналата седмица ценните книжа, които са в размер на 86,6%, бяха джиросани от Георги Попов на премиера Бойко Борисов, но той отказа да ги вземе. След това акциите се озоваха на стадион "Георги Аспарухов", а след анкета във "Фейсбук" Васил Божков реши да ги даде на Наско Сираков "при негово съгласие".

Кризата в "Левски" настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули.

Футболистите не са получили всичките си заплати и могат да разтрогнат договорите си по всяко време. Засега подобни индикации няма.

В тази ситуация, чрез отворено писмо в медиите, феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невъзможно, те поискаха безлихвен кредит за "Левски". От своя страна Борисов заяви, че държавата би помогнала финансово на "сините", но само при смяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че на този етап подобна възможност не съществува.