на живо

"Левски" с безапелационно 4:0 над "Славия"

Жорди Гомес на два пъти, Жуниор Мапуку и Серджиу Буш бяха точни за "сините"

Lap.bg

"Левски" победи "Славия" с 4:0 в двубой на ст. "Виваком Арена Георги Аспарухов" от седмия кръг на Първа професионална лига. 

"Сините" доминираха през всички минути от най-старото столично дерби. Те на практика сломиха за едно полувреме съпротивата на гостите.

Тимът на Делио Роси получи правото да изпълнява дузпа след нарушение на Стефан Велков срещу Давид Яблонски в 30-ата минута. Жорди Гомес беше точен от бялата точка за 1:0.

В самия край на полувремето Жуниор Мапуку беше оставен непокрит в наказателното поле и с мощен удар от воле покачи на 2:0. 

През втората част темпото на игра спадна и до още едно попадение се стигна чак в 87-мата минута след комбинация между Габриел Обертан и Жорди Гомес. Испанецът не сбърка и отбеляза втория си гол в мача. При ситуацията останаха сериозни съмнения за засада на Обертан. 

В 90-ата минута пък Серджиу Буш, който влезе като резерва, отбеляза след асистенция на друга резерва - младока Алекс Боримиров. 

Това е трета поредна победа на "Левски" под ръководството на Делио Роси. "Сините" заемат 4-тото място в класирането с 13 точки, докато "Славия" е на 12-ата позиция с 5 точки.

След двубоя от щаба на "белите" подадоха жалба към БФС заради обидни скандирания на агитката на "Левски" към президента на "Славия" Венцеслав Стефанов. Делегатът на срещата прие жалбата на клуба.