на живо

"Левски": С Хубчев не коментираме неустойки

"Сините" с уточнение за раздялата с треньора

levski.bg

Ръководството на "Левски" и треньорът Петър Хубчев не са преговаряли за неустойка. Това стана ясно от съобщение, публикувано в сайта на "сините". 

В него се казва, че двете страни продължават да обсъждат раздялата, но в "в добър тон и абсолютно цивилизовано".

"Скъпи левскари,

Във връзка с появилите се спекулации по отношение на старши треньора Петър Хубчев и неговия екип бихме искали да уточним, че изнесените до този момент информации не отговарят на истината. Разговорите за уточняване на отношенията между двете страни протичат в добър тон и абсолютно цивилизовано, като не са коментирани никакви конкретни числа за обезщетения.

Ръководството на клуба се надява привържениците и медиите да продължат да демонстрират уважение към институцията “Треньор на “ПФК Левски”, както са го правили винаги досега.

От ръководството", се казва в съобщението.

В медиите се появиха информации, че Хубчев и помощниците му - Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, са пожелали да им бъдат изплатени заплатите до края на договорите им. Контрактите им изтичат след 12 месеца, а "сините" са в тежка финансова криза, което прави подобно разплащане невъзможно.

Хубчев пое "Левски" преди малко повече от година - на 15 май 2019 г., след като от 2016 до лятото на 2019 г. бе национален селекционер. Хубчев е бивш футболист на "сините", за които има 125 мача. Той е двукратен шампион и носител на Купата на България с "Левски".

На негово място до края на сезона ще бъде Георги Тодоров.