на живо

"Левски" вкара три пъти на "Славия" и отново не пусна гол

Домакините имаха претенции за дузпа

Lap.bg

Отборът на "Левски" записа трета поредна победа без допуснат гол в Първа Лига. "Сините" надиграха "Славия" с 3:0 на стадион "Васил Левски" в мач от 24-ия кръг на родния шампионат. Така "Левски" изправари ЦСКА на втората позиция в първенството, като двата тима са с равен брой точки, но "сините" имат предимство заради преките двубои. Лидер е "Лудогорец" с аванс от пет точки.

Най-старото столично дерби започна с ранен гол на голмайстора на "Левски" Станислав Костов. В 12-ата минута главният съдия Станислав Тодоров подмина претенции за дузпа на футболистите на "Славия", които настояваха, че Цветелин Чунчуков е бил фаулиран от Нуно Рейш в наказателното поле.

В края на първото полувреме Жерсон Кабрал удвои преднината на "сините". Отборът на Георги Дерменджиев ликвидира интиргата 10 минути след подновяването на игра, когато Давиде Мариани отбеляза зрелищен гол от далечно разстояние. В добавеното време Александър Станисавлевич от "Славия" беше изгонен за втори жълт картон, а преди това Стергиакис спаси дузпа, изпълнена от Паулиньо.