на живо

"Левски" с минимален успех срещу "Верея"

Антонио Аниете вкара единственото попадение в мача от 18-я кръг на Първа лига

Lap.bg

"Левски" победи с минималното 1:0 като гост "Верея" в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Единствения гол в срещата падна в 68-ата минута, а негов автор бе Антонио Аниете.

"Сините" имаха отлична възможност да открият резултата в 41-вата минута, когато Бабатунде Адениджи получи извеждащ пас от Роман Прохазка. Нигериецът излезе очи в очи с вратаря Иван Караджов, но нанесе слаб удар, който бе избит с крак от стража на домакините.

Две минути по-късно Мехди Бурабия пробва късмета си с далечен удар, но Караджов изби. Топката попадна в Адениджи, но вратарят отново спаси.

В последните секунди на първото полувреме домакините останаха с човек по-малко, след като капитанът на "Верея" Елияш получи втори жълт картон за удар с ръка в лицето на Роман Прохазха.

В 68-ата минута "Левски" стигна до гол. Роман Прохазка бе оставен абсолютно непокрит, центрира към Аниете, който с глава даде аванс на гостите от София. 

"Верея" можеше да изравни в 80-ата минута, но ударът на Здравко Илиев от границата на наказателното поле премина покрай дясната греда на Боян Йоргачевич.

След победата "Левски" запазва второто си място във временното класиране с актив от 40 точки, което е с три по-малко от водача "Лудогорец". Българският шампион обаче е с два мача по-малко.

"Верея" заема седмото място с 22 точки.