на живо

Левски с нова загуба в Адриатическата лига

"Сините" бяха надиграни и в Загреб

БГНЕС

Левски допусна шеста загуба в Адриатическата лига. В последен мач от седмия кръг "сините" гостуваха на Цедевита в Загреб и отстъпиха с 68-86 точки.  Баскетболистите на българският шампион се държаха много добре до средата на третата четвърт, когато хърватите направиха страхотна серия, с която си осигуриха успеха. В събота от 19.00 часа в зала "Универсиада" българите приемат сръбския Партизан.

Левски започна добре в защита и водеше със 7-2 след пет минути игра, но домакините направиха бърза серия от 7-0. След това две тройки вкара Захариев за 2 точки аванс за "сините", но пък хърватите отговориха с 9-0. Първата четвърт завърши при резултат 20-14 за домакините. Баскетболистите на Левски изиграха силна втора четвърт и успяха да намалят пасива си до 1 точки на полувремето.

В първите четири минути на второто полувреме, левскарите играха добре и дори водеха в резултата. В този момент  Цедевита заздрави сериозно защитата и направи серия от 23:0, като до края на третата част "сините" не реализираха точка. След третата четвърт домакините  водеха с 64-44 точки, а в последната част мачът се доиграваше.

Най-резултатен за "сините" бе Павлин Иванов с 23 точки. Станимир Маринов добави 12 точки в дебюта си в турнира, а Христо Захариев вкара 10 за 14 минути игра преди да излезе поради тежко падане в третата част.

За хърватите 17 точки отбеляза Лука Бабич.

„Честитя победата на Цедевита, а искам да ги поздравя и за успеха над Макаби (Тел Авив) в Евролигата. Ние играхме 23-24 минути добре, но тогава изгубихме пет топки поред. Най-големият ни проблем беше борбата в нападение. Знаем, че се изправихме срещу силен отбор, но този резултат не е реален. Имахме проблем и заради контузията на Христо Захариев във втората четвърт. През първото полувреме той беше най-важният ни играч“, каза треньора на Левски Константин Папазов след мача.