на живо

"Левски" събра сумата за втора вноска към НАП

"Сините" прогнозират над 130 хил. лева приходи при пълен стадион срещу "Славия"

Ръководството на "Левски" ще може да изплати дължимата сума (143 хил. лева) за месец март по споразумението с Националната агенция по приходите. Това съобщиха от организацията на феновете Тръст "Синя България", която следи за постъпените суми.

Преди дни стана ясно, че даренията към клуба са достатъчни за вноската за февруари. Целта на привържениците е да събират средства, с които да се погасяват задълженията, след като финансовата си подкрепа оттегли основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на Васил Божков. След приетите промени в Закона за хазарта, тя няма право да развива досегашната си дейност, а бизнесменът получи няколко обвинения от прокуратурата.

Не само привържениците на "Левски" участват в кампанията за набиране на средства. Пред bTV един от бившите собственици в клуба - Иво Тонев, заяви, че той и бившите му партньори начело на "сините" Александър Ангелов и Николай Иванов, ще помагат с месечни дарения. 

Следващите постъпили суми по сметката ще бъдат заделени за вноската за април. 

Към дарените суми се прибавят и тези от продадени билети и абонаментни карти. Целта на "Левски" е да продаде 5000 абонаментни карти за стадион "Георги Аспарухов" до мача срещу "Славия" на 1 март. Очакваните приходи при пълна продажба на билети и карти за срещата е над 130 хил. лева.

Тагове:

Левски