на живо

"Левски" се добра до равенство с "Дунав"

"Сините" продължават без победа през пролетта

Lap.bg

Отборът на "Левски" продължава със слабото си представяне от началото на пролетния дял на сезона. След загубата от "Пирин" и равенството с "Локомотив" Горна Оряховица, този път "сините" завършиха 2:2 с "Дунав" Русе. Символичните домакини на два пъти повеждаха в резултата чрез Карагерен и Будинов, но точни удари на Антон Огнянов и Прохазка от дузпа изковаха равенството на стадиона в Разград.

Първата възможност в мача се откри пред Франсис Нар, който стреля от около 15 метра, но ударът му бе неточен и излезе в аут.

В 6-ата минута Костадинов отправи ножичен удар към вратата на Кръстев, но младият страж спаси. Само две минути по-късно обаче Бирсент Караген бе намерен непокрит в наказателно поле, финтира Антон Огнянов и шутира за 1:0.

В 28-ата минута се откри най-чистото положение пред "сините". Огнянов центрира остро отляво, но подаването му хвана в крачка Бурабия, който извади топката в аут. 

В 36-ата минута "Левски" изравни. Капитанът Минев центрира отлично отляво и намери Огнянов, който не сгреши с глава и наказа бившия си отбор.

Тъкмо когато "Левски" бе установил натиск над своя противник за първи път в срещата, "Дунав" нанесе втория си удар. Костадинов проби и с подаване по земя намери Будинов, който от близка дистанция направи 2:1.

В 52-ата минута реферът Ивайло Стоянов отсъди спорна дузпа за игра с ръка на Джалилов, преди която останаха съмнения за нарушение в атака от страна на Лукин. Зад топката застана Роман Прохазка, който възстанови равенството за втори път в мача.

В оставащите минути до края чисти положенията пред двете врати липсваха и двата отбори си поделиха по точка.

След този двубой "сините" запазват 2-рата си позиция в класирането на 4 точки пред 3-тия ЦСКА, който по-късно днес приема "Ботев" Пловдив. "Дунав" пък е на 5-ата позиция с актив от 32 точки. Толкова има и 6-ият "Черно море", който в четвъртък играе с "Берое" в Каварна.