на живо

Левски се издъни гръмко, падна от последния

Пирин (Благоевград) постигна първата си победа в "А" група срещу "сините"

БГНЕС

Лидерът в родния футболен шампионат Левски допусна изключително груба грешка в борбата за титлата. "Сините" загубиха сензационно с 0:1 при гостуването на последния в класирането Пирин (Благоевград). Голът за първата победа на Пирин в 16-те изиграни кръга до момента бе дело на бившия футболист на ЦСКА Мартин Тошев. Така серията на Левски от три поредни победи бе спряна, но въпреки това столичани остават на върха в класирането.

След като на 30 август "сините" завършиха 0:0 при домакинството си на Пирин, днешната среща започна повече от кошмарно за гостуващия тим. Тошев даде преднина на "орлетата" още в 28-та секунда, след като получи подаване отдясно от друг бивш играч на ЦСКА - Маркиньос.

Снимка: БГНЕС

Скоро след това Пирин имаше отличен шанс да вкара втори гол, но никой не засече ново добро подаване на бразилеца. Гол на Макс Карнер от Левски бе отменен заради засада, а в края на първото полувреме вратартя на домакините Красимир Костов спаси изстрел на Божидар Краев.

През втората част Левски натисна, но отново се сблъска с непробиваемия Костов. Умар Диаби бе отказан от вратаря в 55' минута, а три по-късно нямаше кой да отклони центриране на Прохазка. Костов бе отличен и при ударите на Де Ноойер и Мигел Бедоя в края на срещата.

Така Пирин взе първата си победа за сезона и няма загуба в последните си три мача. Левски остава на първото място с 3 точки пред Лудогорец и Литекс.