на живо

"Левски" се измъчи с "Арда", разликата с "Лудогорец" се запазва

2:1 на "Герена"

Lap.bg

Отборът на "Левски" победи много трудно "Арда" с 2:1 в среща от 13-тия кръг на Първа лига. Попаденията паднаха през второто полувреме. Първият гол отбеляза Хали Тиам с далечен удар в 70-тата минута. Десет минути по-късно Станислав Иванов удвои. В добавеното време Пламен Крумов отбеляза за гостите.

Това е девета победа за "сините" от началото на сезона и четвърта поредна при домакинство. Разликата от четири точки с лидера "Лудогорец" се запазва, след като по-рано през деня шампионите се наложиха с 1:0 като гост над "Ботев" Пловдив.  

Снимка: Lap.bg

През по-голямата част от мача "Левски" налагаше натиск над гостите от Кърджали. "Арда" обаче бе много опасен при контраатаките си и веднъж дори удари греда.

От "Левски" имаха и претенции за дузпа, след като Паулиньо бе съборен в наказателното поле от Диян Лозев.

Снимка: Lap.bg

В 70-ата минута с плътен удар по земя от около 25 метра, Тиам изненада Иван Караджов за 1:0. Десет минути преди края "сините" стигнаха и до втори гол благодарение на две от резервите си в този мач. Дени Алар намери Станислав Иванов, а младият нападател с мощен шут от точката на дузпата направи 2:0.

В заключителните минути "Арда" стигна до почетно попадение. То беше дело на бившия играч на "сините" Пламен Крумов от пряк свободен удар.