на живо

"Левски" се отърва от Георги Ангелов

Полузащитникът ще продължи кариерата си в Полша

Ръководството на "Левски" и полузащитникът Георги Ангелов постигнаха договорка за разтрогване на договора на юношата на "сините", който ще продължи кариерата си в чужбина, научи БТА. Той замина днес за Полша, където трябва да премине медицински изследвания.

Георги Ангелов беше привлечен на "Георги Аспарухов" през лятото от старши треньора Николай Митов и спортния директор Даниел Боримиров. 27-годишният халф влезе като резерва на голмайстора Жуниор Мапуку при победата над "Сутйеска" с 3:1 в Лига Европа, а на реванша изигра цял мач и помогна за 0:0.

След това той записа по 90 минути при нулевото равенство срещу "Локомотив" Пловдив и победите с по 2:0 срещу "Витоша" Бистрица и "Дунав" Русе, но след пристигането на Делио Роси няма и минута за "сините" на терена.

През кариерата си Георги Ангелов премина през "Банско", "Монтана" и "Верея", като именно с екипа на старозагорците се разписа от дузпа във вратата на "Левски" в баража за евротурнирите в края на миналия сезон. Дни по-късно той разтрогна с "Верея" и се върна в родния си клуб.