на живо

"Левски" се отказа от видеостената заради страх от ексцесии

"Сините" изтърпяват наказание и ще бъдат без публика срещу "Ружомберок"

levski.bg

"Левски" се отказа от идеята да монтира видеостена пред сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". "Сините", които изтърпяват наказание и ще бъдат без публика при домакинството си на "Ружомберок" в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа, искаха да инсталират голям екран, на който привържениците да гледат мача.

Ден преди срещата обаче от "Левски" се разубедиха, обяснявайки, че се притесняват от инциденти. Освен това стана ясно, че клубът е заплашен от ново наказание от УЕФА заради започнало разследване във връзка с издигнат флаг със забранен символ в първата среща с "Ружомберок".

Публикуваме съобщението на клуба без редакторска намеса:

"Уважаеми левскари,

Бихме искали да Ви информираме, че видеостена пред сектор "А" на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" за мача "Левски" – "Ружомберок" от първия предварителен кръг на Лига Европа няма да бъде изградена. Срещата е на 18 юли, четвъртък, от 19:30 часа и в нея изтърпяваме наказание от УЕФА с лишаване от публика заради инцидентите от миналата година в мача с "Вадуц" (Лихтенщайн).

По препоръка на делегата на УЕФА в мача с "Ружомберок" (Словакия), както и във връзка с повдигнатото срещу клуба ново обвинение от Дисциплинарната комисия на УЕФА по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на европейската клубна централа заради издигнат флаг със забранен символ в първата среща с "Ружомберок" преди седмица, ръководството на ПФК "Левски" преценява, че рискът от пореден инцидент, който да донесе допълнителни тежки наказания на клуба в евротурнирите, е твърде голям и по тази причина отменя предвиденото събитие.

Извиняваме се на всички привърженици за причиненото неудобство и Ви призоваваме още веднъж да се въздържате от агресия и прояви на расизъм и ксенофобия, тъй като при следващ инцидент наказанията срещу клуба ще бъдат жестоки.

САМО ЛЕВСКИ!", гласи съобщението на "сините".

"Левски" спечели с 2:0 гостуването си в Словакия преди седмица. Ако елиминира "Ружомберок", във втория предварителен кръг на Лига Европа му предстои сблъсък с победителя от двойката АЕК Ларната - "Петрокуб" Молдова.