на живо

"Левски" се справи с ЦСКА 1948 в Бистрица

Четвърта победа в последните пет мача за "сините"

Lap.bg

Победният ход на "Левски" продължи с успех с 2:0 срещу ЦСКА 1948 в Бистрица. И двете попадения за "сините" бяха дебютни - на Георги Костадинов и Уелтон.

За водения от Станимир Стоилов тим това е четвърта победа в последните пет срещи. "Левски" е на пето място в Първа лига с 32 точки. ЦСКА 1948 е десети с 22.

Още в 4-ата минута Марин Петков прати топката в мрежата на домакините от ЦСКА 1948, но попадението му беше отменено поради засада. Все пак в 23-ата Костадинов изведе гостите напред в резултата, като се разписа с глава след центриране на Патрик-Габриел Галчев.

В 60-ата минута Уелтон, останал сам, отправи премерен удар от границата на наказателното поле и вкара втория гол за "Левски".

Снимка: Lap.bg

Пет минути преди края Бастунов от ЦСКА 1948 удари греда за домакините.

За "сините" предстои важна седмица. В сряда тимът гостува на "Септември" София в мач от 1/4-финалите на турнира за Купата на България, а в неделя (6 март) е дербито срещу ЦСКА.

Преди първия съдийски сигнал 13-годишният Стивън Бориславов изведе двата отбора на терена.

Днешните съперници се обединиха и се включиха в кампанията, която цели да бъдат събрани достатъчно средства за лечението на детето. Стиви страда от сарком на Юинг. Той има нужда от 400 000 евро за лечение в Германия. 

Снимка: Lap.bg

Добрата новина е, че близо 300 000 евро вече са събрани, а Стиви ще пътува за Германия още утре (27 февруари), за да започне нужното лечение. 

А всички, които искат да дарят, може да го направят на следната банкова сметка:

Банка ДСК , клон Перник
IBAN : BG51STSA93000028755501
BIC : STSABGSF
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов.