на живо

"Левски" се справи с "Витоша" Бистрица

Габриел Обертан записа първи минути със "синята" фланелка

Lap.bg

Отборът на "Левски" постигна първа победа от началото на първенството, след като се наложи с 2:0 над новака в Първа лига "Витоша" Бистрица.

"Сините" гонеха задължителен успех след отпадането от Лига Европа и равенството с "Локомотив" Пловдив миналия кръг. 

Точни за успеха бяха Антонио Вутов и Сержиу Буш. Дебют със "синята" фланелка пък направи бившият играч на "Манчестър Юнайтед" Габриел Обертан, който се появи в игра през второто полувреме.

Юношата на "сините" Антонио Вутов бе точен още в 80-ата секунда на срещата. Васил Панайотов му свали топката с глава и нападателят отбеляза 1:0.

В 18-ата минута Вутов можеше да отбележи второто си попадение, но вместо това направи фрапантен пропуск на празна врата. Натискът на "Левски" продължи и в 31-ата минута Сержиу Буш проби по левия фланг и стреля, но вратарят на "Витоша" изби. 

В 57-ата минута домакините удвоиха аванса си след гол с глава на Буш.

Веднага след последния съдийски сигнал викове "Оставка" по адрес на треньора на "Левски" Николай Митов огласиха трибуните на "Георги Аспарухов". 

По информация на "Дарик" собственикът на "сините" Спас Русев съвсем скоро ще смени Митов, като вариантите за нов наставник са бившият мениджър на "Челси" Авраам Грант и италиански треньор.