на живо

"Левски" се върна към победите и си гарантира третото място

"Сините" се наложиха над "Ботев" Пловдив с 3:1

Lap.bg

Георги Тодоров започна с победа начело на "Левски". "Сините" прекъснаха серията си от три мача без успех, след като се наложиха с 3:1 над "Ботев" Пловдив в Коматево. Тази победа гарантира третото място на "Левски" в първенството и участието на плейоф за Лига Европа. "Жълто-черните" загубиха за трети път в последните четири срещи. 

"Сините" изковаха успеха си в последните минути след голове на Станислав Иванов и Валери Божинов. Преди това Станислав Костов беше извел гостите напред, реализирайки дузпа през първото полувреме, а по-късно Тодор Неделев изравни.

Снимка: Lap.bg

Двата тима излязоха на терена с фланелки с лика на легендата на "канарчетата" и родния футбол Динко Дерменджиев, който си отиде от този свят на 77-годишна възраст. Днес бе погребението на Чико, а в 9-ата минута срещата бе спряна в негова памет.

"Левски" откри резултата в 21-ата минута, когато Станислав Костов се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Крис Добрев срещу Живко Миланов.

Това бе 22-и гол за Костов от началото на сезона, който е лидер при голмайсторите.

Снимка: Lap.bg

След попадението "Левски" прие играта в своята половина. През второто полувреме домакините бяха доста по-активни и в 66-ата минута Тодор Неделев изравни. Той влезе на скорост в наказателното поле и стреля, а топката влетя в мрежата на Николай Михайлов след рикошет. След попадението Неделев, за когото това бе 14-и гол през сезона, извади тениска с лика на Чико и я размаха гордо към феновете на "канарчетата".

В края "сините" се активизираха и в 87-ата минута Хали Тиам намери отлично Станислав Иванов, който влезе на скорост в наказателното поле и преодоля Даниел Кайзер за 1:2.

В първата минута на добавеното време Валери Божинов вкара за 3:1 на празна врата след асистенция на Паулиньо.