на живо

Левски се върна на победния път

Холандец вкара за първи път със синята фланелка

Новото попълнение на Левски Джереми де Ноойер донесе победата на "сините" в последната им контрола преди началото на сезона в "А" група. Отборът на Стойчо Стоев се наложи с 1:0 над гостуващия Локомотив Пловдив пред около 1500 зрители на стадион "Георги Аспарухов". Преди срещата се състоя официалното представяне на Левски за новата кампания.

Двубоят започна отлично за "сините", които поведоха в 3-ата минута. Де Ноойер се разписа след асистенция на Атанас Курдов. Няколко минути по-късно Мартин Камбуров удари гредата, а при добавката Ласимант не уцели вратата на Йоргачевич. До края на полувремето пропуски за Левски направиха Курдов, Борислав Цонев, Прохазка и Краев.

Началните минути на втората част отново преминаха при надмощие на домакините. Добри възможности за удвояване на резултата се откриха пред Краев и Курдов. В последния четвърт час на двубоя Йоргачевич се намеси решително на два пъти след удари на Камбуров, а друг изстрел на нападателя на Локомотив Пловдив не попадна в целта.

Първият официален мач на Левски за новия сезон е в събота, когато "сините" гостуват на Ботев Пловдив в среща от първия кръг на "А" група. Локомотив Пловдив се изправя срещу домакина Славия в петък.