на живо

"Левски" срази "Лудогорец" в последната минута (ВИДЕО)

Победа с 1:0 за "сините" пред около 5 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов"

Lap.bg

"Левски" победи "Лудогорец" с 1:0 в голямото дерби от 3-ия кръг на Първа професионална лига. Единственият гол в мача отбеляза Божидар Краев в 91'.

Двубоят се игра пред около 5 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов".

Двата тима се "захапаха" още от началните минути и в 9' пред "Лудогорец" се откри първата по-сериозна голова възможност. Централния бранител на "орлите" Паломино стреля с глава, но топката прелетя над вратата на Йоргачевич.

"Левски" отговори с изстрел на Божидар Краев, избит от стража Владислав Стоянов в ъглов удар. При последвалото центриране Пиргов можеше да открие резултата. Той обаче не съумя да се разпише от отлична позиция.

В ответната атака "Лудогорец" на свой ред получи отличен шанс да поведе. Вандерсон се озова сам срещу Йоргачевич и стреля, но сръбският вратар спаси тима си, избивайки с крак.

В 22' той отново трябваше да показва класа, като отрази изстрел на включилия се в атаката на гостите десен бек Сисиньо.

Малко по-късно напречната греда попречи на полузащитникът на "Левски" Роман Прохазка да се разпише с удар от около 25 м. Впоследствие словакът на няколко бе близо до безценен гол за "сините".

В крайна сметка "Левски" и "Лудогорец" се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

Столичани бяха по-активният тим в началото на втората част. Възпитаниците на треньора Люпко Петрович стигна до нов отличен шанс за отбелязване на попадение в 68', когато Антонио Аниете бе оставен очи в очи с вратаря Стоянов и стреля силно. Националният ни страж обаче изби.

Играчите на "Лудогорец" сякаш мислеха за предстоящите мачове с чешкия "Виктория" Пилзен в плейофите на Шампионска лига и през вторите 45 минути рядко застрашаваха вратата на Йоргачевич. Удари пробваха Марселиньо и Мисиджан - далеч от целта.

Срещата отиваше към 0:0, но в 91' минута "Левски" нанесе своя удар. Атака с участието на Христов, Прохазка и Краев завърши с гол на последния и бурна радост за "сините" фенове.

За Божидар Краев това бе попадение №16 с екипа на "Левски".

След днешния минимален успех над шампиона "Лудогорец" "Левски" прекъсна серията си от пет поредни мача без победа срещу "орлите".

Съставите

"Левски": Йоргачевич; С. Александров, Пиргов, А. Александров, В. Минев; Г. Костадинов, Прохазка; Краев, Аниете, Нар; Адениджи

"Лудогорец": В. Стоянов; Сисиньо, Моци, Паломино, Натанаел; Дяков, Анисе; Вандерсон, Марселиньо, Кафу; Кешерю