на живо

"Левски" трябва да плати 485 000 лева на Петър Хубчев

"Сините" имат 30-дневен срок за обжалване на решението на ФИФА

Lap.bg

Футболен клуб "Левски" трябва да плати на бившия си треньор Петър Хубчев 485 000 лева. На стадион "Георги Аспарухов" са уведомени за решението на комисията на ФИФА за разрешаване на спорове между клубове, играчи и треньори и имат 30 дена, в които да обжалват пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Това твърди Dir.bg.

Според сайта от получените от "сините" документи става ясно, че Хубчев е получавал 32 000 лева нетна заплата месечно на "Левски", а освен тези пари по остатъка от договора, от клуба дължат и други суми по клаузи. Като например - по 1000 лева на месец за жилище.

Снимка: Lap.bg

Петър Хубчев беше треньор на "Левски" от 15 май 2019 г. до 12 юни 2020 г. Той беше заменен начело на "сините" повече от година преди договорът му да изтече. В 33 мача със специалиста начело, "сините" записаха 17 победи.

"Левски" е в тежка финансова криза и се издържа предимно от дарения на фенове от началото на 2020 г. Тогава от клуба се оттегли основният спонсор - фирма за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от родната прокуратура Васил Божков. В последствие приближеният до него Георги Попов предаде мажоритарния пакет с акции на Наско Сираков.

Снимка: Lap.bg

Новото ръководство на няколко пъти заяви, че води преговори с Хубчев и е близо до постигане на разбирателство с него и щаба му.

От клуба са поискали от ФИФА да мотивира решението си за изплащане на сумата.

Освен към Хубчев, "сините" имат задължения и към щаба му. Очаква се сумата там да бъде в същите параметри - около 500 000 лева.

Снимка: Lap.bg