на живо

"Левски" праща акциите в Дубай за ново джиросване

На "Герена" се надяват по-скоро собствеността да премине в ръцете на Наско Сираков

Ладислав Цветков

"Левски" е задвижил процедура за връщането на акциите в Дубай за ново джиросване, твърди dsport.

Миналата седмица ценните книжа, които са в размер на 86,6%, бяха джиросани от Георги Попов на премиера Бойко Борисов, но той отказа да ги вземе. След това акциите се озоваха на стадион "Георги Аспарухов", а след анкета във "Фейсбук" Васил Божков реши да ги даде на Наско Сираков "при негово съгласие".

На "Герена" се надяват много скоро акциите да бъдат джиросани на легендарния нападател на клуба, който получи подкрепата и на феновете.

Снимка: Lap.bg

Очаква се докато всичко това не стане факт, самият Сираков и никой от клуба да не коментират темата. Всички усилия на ръководството сега са насочени към 106-ия рожден ден на 24 май и към пълното обезпечаване на първия отбор за рестарта на футболното първенство на 5 юни.

"Левски" е пред финансов колапс. Кризата настъпи след промените в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха основния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, собственост на Божков. Оттогава "сините" се издържат от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и артикули.

Футболистите не са получили всичките си заплати и могат да разтрогнат договорите си по всяко време. Засега подобни индикации няма.

В тази ситуация, чрез отворено писмо в медиите, феновете на "Левски" поискаха съдействие от Бойко Борисов за отмяна на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невъзможно, те поискаха безлихвен кредит за "Левски". От своя страна Борисов заяви, че държавата би помогнала финансово на "сините", но само при смяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов коментира, че на този етап подобна възможност не съществува.