на живо

"Левски" загуби, но остава с шансове срещу "Хайдук"

Жорди Гомес и Нелуц Рошу записаха дебюти за "сините"

Lap.bg

"Левски" загуби с 0:1 гостуването си на "Хайдук" Сплит на стадиона в Дугополие в двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа. Срещата беше под номер 100 като гост на българския тим в евротурнирите. Двата отбора изиграха сравнително равностоен мач особено през второто полувреме. 

През първата част "Хайдук" беше по-активният отбор, който създаде и повече чисти положения. "Левски" дори не успя да отправи изстрел през първата част. Логично домакините водеха на почивката след гол от дузпа на опитния нападател Марко Футаш в 24-ата минута след нарушение на централния защитник на "сините" Димитър Пиргов. 

26-кратният шампион на България обаче излезе с по-голямо самочувствие през втората част и смело се надиграваше с хърватския си противник, който пък заигра далеч по-дефанзивно. 

Активни в халфовата на линия бяха новите попълнения Васил Панайотов и румънеца Нелуц Рошу, който записа дебют.

Снимка: Lap.bg

Николай Митов около 70-ата минута включи в игра втори румънец - нападателя Сержиу Буш, както и още едно ново попълнение - плеймейкъра Жорди Гомес. 32-годишният испанец с впечатляваща визитка и над 100 мача във Висшата лига на Англия също записа дебют за "Левски" и се отличи с няколко хубави докосвания, но така и не направи разликата в първия си мач за "сините"

Българският тим сътвори натиск в последните минути на мача, като възможности за гол след удари с глава в близост до вратата на "Хайдук" се откриха пред Панайотов в 77-мата минута и Яблонски в 82-рата.

В последните минути в игра от скамейката беше включен и Бабатунде Адениджи, но всичко това беше без резултат и "Левски" се оттегля с един гол пасив преди втория мач след седмица на ст. "Георги Аспарухов", където задължително трябва да търси победа, ако иска да продължи към третия кръг на Лига Европа.