на живо

Левски загуби от Волга в контрола с два червени картона (СНИМКИ)

"Сините" допуснаха поражение с 1:2

Изпълненият с юноши отбор на Левски допусна първа загуба от началото на лятната си подготовка. "Сините" бяха надиграни на официалния терен на ст. "Г. Аспарухов" от втородивизионния руски тим Волга с 2:1. Гостите стигнаха до победата, реализирайки дузпа в последната минута на срещата, но оставиха неприятно впечатление с грубия си стил на игра. Единственият гол за Левски пък бе дело на кипъреца Алекс Константину, който е на проби в отбора.

Трите нови попълнения на Левски - Джереми Де Ноойер, Георги Костадинов и Денис Махмудов не взеха участие в двубоя, а в титулярния състав на домакините попаднаха осем футболисти, играли за детско-юношеските формации на клуба. Веселин Минев започна на нетипичната за него позиция на централен защитник.

Снимка: БГНЕС

Волга успя да поведе още в 9', когато Мики Орачев си отбеляза автогол. Левият бек на домакините засече центриране в наказателно поле, насочвайки топката неспасяемо във вратата на Йоргачевич. "Сините" изравниха в началото на второто полувреме. В 55' Константину, който се появи в игра след почивката, вече бе пропуснал добро положение,  но от втори опит не сгреши и преодоля вратаря на руснаците. Кипърецът остави добро впечатление с изявите си, като ръководството ще реши дали да му предложи договор след края на подготвителния лагер в Боровец.

През целия мач футболистите на Левски контролираха топката в по-дълги периоди от време и опитваха да наложат своя стил на игра. Така бе и в оставащите минути през втората част, но домакините не успяха да стигнат до нова добра ситуация. Причина за това бе и твърдата и на моменти груба игра на гостите, която даде резултат в два червени картона за двама от техните футболисти. Това обаче не попречи на Волга да стигне до победата.

Снимка: БГНЕС

В последната минута от срещата Петров бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Прохазка в наказателното поле.

Поражението е първо за Левски в трите контроли от подготовката до момента, след успехите с 4:2 над Септември (Симитли) и 2:1 над Монтана. Веднага след двубоя с Волга отборът пое към Боровец, където ще остане на лагер до 8 юли, когато в Самоков е предвидена поредна контрола, този път с новакът в "А" Група Пирин (Благоевград).