на живо

Левски замина за Истанбул с автобус (ВИДЕО)

Ясни са контролите до края на месеца

Левски замина за Истанбул с автобус  (ВИДЕО)

Съставът на Левски замина тази сутрин за подготвителния си лагер в Турция, където ще тренира до 13 февруари. Сините ще пътуват до Истанбул с автобус, след което ще се прекачат на самолет, за да пристигнат в Анталия. Единствената промяна в предварително обявената група от 25-ма играчи е вратарят на дублиращия отбор Николай Кръстев. Той ще замени преминалият във втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) Александър Любенов. Старши треньора Стойчо Стоев коментира очакванията си за зимната подготовка и сподели как върви селекцията на отбора.

„Надявам се да се подготвим добре и да изглеждаме добре по време на пролетния дял от шампионата.Селекцията започна късно, въпреки усилената работа, която се върши от всички е нормално да закъснеем. Когато дойде футболист, в момент когато е започнало първенството, много трудно ще успее да се нагоди. Винаги има някакъв вариант да се разделим с някои от нашите футболисти. Доволен съм от старанието на играчите”, коментира Стоев.

„Всички осъзнаваме, че трябва да се съобразим с факта, че отборът е във финансова криза не от днес. Това е причината да тръгнем с автобус. Левски е затруднен финансово. Имаме индикации, че нещата ще се подобрят, надяваме се това да се получи. Времето никога не е достатъчно, един отбор се прави година, две, което е съвсем нормално. Нас времето ни притиска и нямаме изчаквателен период. Трябва по-бързо самите футболисти да се пригодят към моите изисквания. Възможностите на нашите футболисти не са чак толкова малки, както ги изкарват понякога медиите”, завърши треньорът на Левски Стойчо Стоев.

До края на месеца Левски ще изиграе контроли срещу украйнският Ворскла Полтава, шампионът на Азербейджан Карабах и молдовският Милсами.

Ето и пълен списък на групата на Левски за лагера в Анталия:

Пламен Илиев, Боян Йоргачевич, Николай Кръстев, Александър Александров, Галин Ташев, Веселин Минев, Аймен Белаид, Емил Нину, Мики Орачев, Борислав Стойчeв, Пламен Димов, Роман Прохазка, Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Стефан Велев, Наджиб Аммари, Валери Домовчийски, Луис Педро, Владислав Мисяк, Мигел Бедоя, Антонио Аниете, Божидар Краев, Илия Димитров.