на живо

Левски записа първа победа в "А" група в четвъртия си мач (ОБНОВЕНА)

Юноша на "сините" в основата на успеха (ВИДЕО)

БГНЕС

Левски победи Черно море с 1:0 в мач от четвъртия кръг на "А" група. Това е първият успех на "сините" от началото на шампионата след две равенства и една загуба.

Столичният отбор поведе в края на първото полувреме, когато Борислав Цонев се възползва от грешка на Траянов. След попадението треньорът на "сините" Стойчо Стоев бе замерен с бутилка с вода. Той изпусна нервите си и бе изгонен за втори път за четири кръга. На излизане той бе замерен с още една бутилка.

Пет минути по-рано гол на Бижев за Черно море бе отменен заради нарушение на нападателя срещу Белаид. Четвърт час след почивката Траянов изчисти от голлинията удар на Божидар Краев. В 66-ата минута Боян Йоргачевич отрази силен шут на Симеон Райков. Най-чистото положение пред вратата на Левски пропусна Матиас Курьор в 76-ата минута.

Вижте някои изкавания след мача. Помощник-треньорът на Левски Явор Вълчинов говори за ситуацията с изгонването на Стойчо Стоев, младият футболист на Левски Божидар Краев говори за работата и себераздаването на играчите в синьо.

От лагера на Черно море треньорът Никола Спасов говори за причините за поражението, а футболистът на домакините Траян Траянов обяснява как се е стигнало до неговата фатална грешка преди гола за Левски.