на живо

"Левски": Нашите фенове нямат вина! (ВИДЕО)

Клубът излезе с позиция на официалния си сайт

От "Левски" излязоха с официална позиция след инцидентите в Братислава снощи, при които фенове на тима се биха с привърженици на полския "Краковия" и на холандския гранд "Аякс". Няма ранени наши сънародници, а всички задържани вече са освободени и ще могат да подкрепят тима при гостуването на "Ружомберок" в мача от първия кръг на Лига Европа довечера.

Публикуваме позицията на "Левски" без редакторска намеса:

"Скъпи левскари,

ПФК "Левски" се обръща към своите най-верни и горещи привърженици, пристигнали в Словакия, за да подкрепят любимия отбор в днешния мач срещу "Ружомберок" от Лига Европа. Изразяваме своята благодарност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч в двубоя тази вечер.

По информация, получена в клуба, част от пътуващите "сини" фенове са били нападнати снощи в Братислава от холандски хулигани от агитката на "Аякс" и поляци от агитката на "Краковия". Българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града. За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на "Левски" и е готов да им окаже съдействие при необходимост. Изказваме специални благодарности за добрата работа на МВнР и на посланик Чобанова.", гласи позицията на "Левски".