на живо

"Левски" привлече така желания Спиерингс

Договорът на нидерландеца е за три години

levski.bg

Нидерландецът Стайн Спиерингс подписа с "Левски" за три години, обявиха "сините" на официалния си сайт. Полузащитникът е трето ново попълнение на "Герена" през тази зима след привличането на защитника Деян Лозев и национала Симеон Славчев.

Спиерингс е роден на 12 март 1996 година в Алкмаар и е висок 187 сантиметра. Започва да тренира в местния АЗ. Пробива в първия тим и на 13 февруари 2015 година дебютира срещу ПСВ Айндховен. До края на сезона играе и при 4:1 над "Екселсиор". След това е пратен под наем в "Спарта" Ротердам, където помага на отбора да спечели промоция за елита. На 7 януари 2019 година подписва договор с "Валвайк", откъдето идва в "Левски".

Снимка: levski.bg

В края на 2019 г. 23-годишният Спиерингс пристигна в София, за да се запознае с базата на "сините", но тъй като имаше действащ договор с "Валвайк" до последно се спекулираше дали ще се съгласи да премине на "Герена" или ще предпочете да остане в тима си. В крайна сметка двата клуба са се разбрали за трансферната сума, а Спиерингс ще отпътува за Сандански, за да се присъедини към лагера на новите си съотборници.