на живо

"Лице в лице, сърце до сърце": Златан и Лукаку вдъхновиха уличното изкуство

Челният им сблъсък бе пресъздаден в графит пред "Сан Сиро"

Челен сблъсък между Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку вдъхнови уличното изкуство. Двамата се спречкаха в мача между "Интер" и "Милан" от 1/4-финалите за Купата на Италия, а футболните фенове чакат с нетърпение предстоящото дерби в събота от Серия "А". Срещата предизвиква още по-голям интерес от обикновено, тъй като "нерадзурите" са на върха в класирането, с една точка пред "росонерите".

Графитът, чийто автор все още е неизвестен, се появи пред стадион "Сан Сиро" в ранните часове на неделната сутрин. С думи на английски е изписано: "Лице в лице, сърце до сърце".

На 26 януари Златан Ибрахимович се превърна от герой в грешник за "Милан" за относително кратко време. Той вкара в 31-ата минута с отлично насочен удар по земя, но впоследствие бе изгонен. В края на полувремето Ибрахимович и Лукаку влязоха в спор, като си допряха главите и започнаха да си разменят обиди, но в крайна сметка се разминаха само с жълти картони. Скандалът продължи и когато Паоло Валери даде край на полувремето, а бесният Лукаку едва бе удържан от щаба на "Интер" да не налети на нападателя на "Милан".

В италианските медии веднага се появиха спекулации относно думите, които двамата са си разменили по време на сблъсъка. Твърди се, че Ибрахимович направил препратка с периода на Лукаку в Англия и изказване на собственика на "Евертън", че белгиецът е взел решение да премине в "Челси" след "консултация" с вуду ритуал.

Думите на Ибрахимович до такава степен вбесили Лукаку, че той започнал да сипе обиди по адрес на майка му и жена му, писаха тогава на Апенините.

В 58-ата минута Златан извърши глупаво нарушение срещу Коларов и бе изгонен с втори жълт картон. "Интер" спечели с 2:1 след голове на Лукаку и Ериксен и се класира за полуфиналите, където бе елиминиран от "Ювентус".

Финалът за Купата на Италия между "Ювентус" и "Аталанта" е на 19 май, най-вероятно ще бъде на "Сан Сиро" в Милано.