на живо

Лидерът изпусна победата в дебюта на Регекампф

Драматична развръзка на мача Локомотив Пловдив - Литекс

Локомотив Пловдив и Литекс направиха здрав и равностоен сблъсък, в който си отбелязаха по един гол. Футболистите на Христо Колев реализираха попадението си в третата минута на добавеното време, когато точен бе Зоран Балдовалиев, и така развалиха настроението на новия треньор на ловчанлии Лауренциу Регекампф, за когото това бе дебютен мач начело на тима.

Двата отбора изиграха динамично първо полувреме, през което обаче не успяха да реализират положенията си. Десетина минути след почивката Хенри Рохас даде преднина на Литекс, след като се разписа със страхотен изстрел от далечно разстояние.

Натискът на домакините в търсене на изравнителен гол не доведе до сериозни положения пред Винисиус Баривиера. Все пак в последните секунди на мача Балдовалиев се възползва от колеткивна грешка на "оранжевата" защита и донесе втора точка на "смърфовете" през този сезон.

Литекс еднолично оглави класирането с актив от 8 точки, но в неделя Берое може да изпревари отбора на Регекампф, ако спечели гостуването си на Славия.