на живо

Лидерът във Франция отпадна от Купата на Лигата

Носителят на трофея ПСЖ е на четвъртфинал

Лидерът във френското футболно първенство "Ница" отпадна на осминафиналите в турнира за Купата на Лигата след поражение с 2:3 при гостуването си на "Бордо".

Гаетан Лаборд се разписа на два пъти, след като Ярослав Плашил беше дал аванс на домакините в 14-ата минута. Аласан Плеа и Марио Балотели от дузпа вкараха за южняците в края на двете полувремена, но това не беше достатъчно.

На четвъртфиналите "Бордо" приема "Гинган", който елиминира "Олимпик" Лион с 4:2 с дузпи след 2:2 в редовното време и продълженията.

Носителят на трофея "Пари Сен Жермен" продължава напред след 3:1 над "Лил".
Лукас Моура откри от дузпа в края на първото полувреме, а след почивката отново Моура и Хесе направиха резултата класически.

Резервата Марко Баша вкара почетен гол в края за "Лил", но гостите не успяха да вземат реванш за загубения финал от миналия сезон.
Следващият съперник на столичани ще бъде "Метц", който елиминира със 7:6 с дузпи третодивизионния ФК "Париж" след 1:1 в редовното време.

"Монако" разгроми "Рен" със 7:0 на "Луи II". Клубът от Княжеството ще гостува на четвъртфиналите на "Сошо", който се справи с "Олимпик" Марсилия с 4:3 след дузпи. Редовното време завърши 1:1.

В друг мач от осминафиналите "Нант" надделя над гостуващия "Монпелие" с 3:1 след две попадения на Емилиано Сала, а в следващия кръг ще играе с "Нанси", който победи "Сент Етиен" с 1:0 като гост.