на живо

Футболен клуб се подигра с Доналд Тръмп

Президентът на САЩ направи сериозна грешка...

Спортните проблеми на американския президент Доналд Тръмп трябваше да приключат с провала на сделките му за придобиването на "Ню Инглънд Пейтриътс" и "Бъфало Билс", съответно през 1998-а и 2004 г.

И все пак, дори сега, той продължава да бъде обект на подигравки в спортните среди. Най-пресният случай е от акаунта на "Лийдс Юнайтед" в "Туитър", пише испанският "Марка".

Снимка: Reuters

Откакто загуби президентските избори от кандидата на демократите Джо Байдън, Тръмп влага още повече усилия в изразяването на позицията си, използвайки социалните мрежи. При един от опитите си отново да нападне демокрацията в Щатите, той разкритикува Fox News и Пийт Бутиджидж - бившия кмет на Саут Бенд, Индиана.

Снимка: Twitter

Тръмп сравни Бутиджидж с героя от хумористичното списание Mad Magazinе - Алфред И. Нюман. В публикацията си обаче президентът отбелязва човек, който има същия акаунт като въпросния забавен актьор.

Оказва се, че oтбелязаният мъж е нищо неподозираш фен на футболния "Лийдс".

Отговорът на клуба бе светкавичен: "Мислех, че изборите са лоши, но той тръгна и след фен на "Лийдс", пише в съобщението на официалния акаунт на англичаните.