на живо

Ликуващ Азар, победен "Ливърпул" и "Челси" напред за Купата

"Сините" от Лондон постигнаха обрат и продължават борбата за Купата на лигата

Reuters

"Челси" нанесе първа загуба на "Ливърпул" за сезона и изхвърли тима от турнира за Купата на лигата след победа с 2:1 в третия кръг на надпреварата.

"Сините" от Лондон постигнаха успеха след пълен обрат за 2:1, а победният гол бе дело на Еден Азар, който впечатли феновете с ефектно изпълнение в 86-ата минута.

Иначе и двамата мениджъри направиха доста промени в титулярните си състави. Това обаче не отне от атрактивната игра и през първата част пропуски пред вратата на "Ливърпул" направи Мората, а за "мърсисайдци" пропусна да се разпише Мане.

Все пак възпитаниците на Юрген Клоп откриха резултата в 59-ата минута. След като мигове преди това пропусна на празна врата, този път той не сбърка след не добре изчистена топка от вратаря Кабайеро и вкара със странична ножица.

Снимка: Reuters

Футболистите на "Челси" отговориха със свое попадение в 79-ата минута. Баркли стреля с глава след центриране от свободен удар, Миньоле спаси, но Емерсон стигна пръв до топката и я довкара във вратата. Съдията се консултира със системата за видеоповторения и зачете гола.

И докато футболистите и на двата тима започваха да мислят за дузпи, Еден Азар се оказа най-съобразителен. Футболистът преодоля няколко от съперниците си и с мощен удар донесе победата на своя отбор и му осигури място в четвъртия кръг на надпреварата за Купата на лигата.