на живо

"Лил" повали "Нант" и не допусна изоставане в преследване на Шампионската лига (ВИДЕО)

"Мастифите" продължават да притискат "Рен" в класирането

 "Лил" повали "Нант" и не допусна изоставане в преследване на Шампионската лига (ВИДЕО)

"Лил" постигна пета победа в последните шест кръга на френското футболно първенство - Лига 1. "Мастифите" спечелиха с 1:0 неделното си гостуване на "Нант", записвайки трети пореден успех далеч от дома си за първи път от една година насам. Играчите на Кристоф Галтие доминираха в срещата от 27-я кръг на стадион "Бужоар" и пропиляха няколко чисти положения, чрез които можеха да стигнат и до далеч по-комфортен триумф.

Победният гол бе дело на Бенжамен Андре, който се разписа в 58-ата минута. Вътрешният халф на "Лил" засече поредно хубаво центриране на Ренато Санчес от ъглов удар и изненада Албан Лафонт. До този момент стражът на домакините бе направил две великолепни спасявания при удари на Лоик Реми и Жонатан Бамба от идеални позиции. Това е едва второто попадение на Андре за сезона. До края "Нант", който само седмица по-рано спечели на "Велодром" срещу втория в класирането "Олимпик" Марсилия, не създаде нито една сериозна опасност, с изключение на изстрел с глава на капитана Никола Палоа, при който обаче топката мина далеч от вратата на Майк Менян.

"Лил" за пореден път доказа, че се чувства изключително комфортно срещу "канарчетата", записвайки дубъл от победи срещу тях за втори пореден сезон. "Мастифите" нямат поражение от "Нант" вече в 9 поредни шампионатни срещи от 2015 година насам, също така допускайки едва една загуба в последните 22 двубоя за първенство между двата тима. "Нант" няма успех в 11 поредни домакинства срещу "Лил", за последно печелейки на "Бужоар" срещу "мастифите" преди цели 16 години.

"Лил" остава на четвъртото място в класирането с 46 точки - една по-малко от "Рен", който заема третото последно място, даващо право на участие в Шампионската лига. След четвъртата си загуба в последните седем кръга, "Нант" се задържа на 11-а позиция с 37 точки.