на живо

"Лил" продължи възхода си в Лига 1 с исторически успех над "Анже" (ВИДЕО)

Трета поредна победа в шампионата за тима на Кристоф Галтиe

"Лил" затвърди впечатленията за подобрена форма във френския футболен шампионат чрез паметна победа с 2:0 като гост на "Анже" в първа среща от 24-ия кръг. "Мастифите" за първи път от сезон 1967/68 триумфираха и в двата двубоя срещу този опонент в рамките на един шампионат, както и едва за трети път в 18 визити на стадион "Раймон Копа" след 1968 и 1994 г. Момчетата на треньора Кристоф Галтие удължиха серията си в първенството на три победи, и то в рамките на шест дни, след като само преди седмица трябваше да реагират на поредица от три поражения.

Гостите от Северна Франция взеха преднина още в 14-ата минута, когато Виктор Осимен бе изведен зад защитата от Жонатан Бамба и с хубав прехвърлящ удар преодоля вратаря Людовик Бютел. Нигерийският нападател отбеляза 12-ия си гол в Лига 1 и 16-и във всички турнири, но през втората част получи наглед лека контузия и въпреки това бе изнесен на носилка. Това се случи при резултат 2:0 за "Лил", след като Ренато Санчес завърши успешно контраатака в 75-ата минута.

"Анже" за пореден път игра изключително слабо в нападение и завърши срещата със само един удар в очертанията на вратата на опонента си, отправен в последните минути. В последните 16 кръга играчите на Стефан Мулен са отбелязали само 8 гола. Те нямат победа в пет поредни двубоя от Лига 1, както и в пет последователни домакинства на "Копа". "Анже" продължава да се свлича в класирането и с актив от 30 точки заема 13-о място, но до края на кръга може да бъде изпреварен от поне три тима. "Лил" събра 40 точки и се изравни с третия "Рен", който обаче е с мач по-малко.

Тагове: