на живо

Линдзи Вон – история за 100 контузии и 101 завръщания (ВИДЕО)

Американката отново пребори болката и лошия късмет и днес стартира в Кортина д'Ампецо

Getty Images

От счупен глезен до порязан палец на бутилка шампанско, от счупена ръка до разкъсани коленни връзки. Кариерата на четирикратната световна шампионка и носителка на олимпийската титла в спускането от Ванкувър 2010 г. – Линдзи Вон, е белязана от всевъзможни контузии.

Днес, 18 януари 2019 г., тя се завърна с 15-о място в спускането в Кортина д'Ампецо след поредното принудително спиране на състезателна дейност, при това в последния си сезон на пистата. Русокосата красавица съобщи, че при падане по време на тренировка през ноември 2018 г. е получила контузия на коляното - увреждане на предна кръстна връзка и натъртване на кост.

Можем да прибавим и тази травма към богатата колекция на Вон.

 
 
 
View this post on Instagram

DON’T EVER STOP here we come @cortinaclassic #nevergiveup #bbu

A post shared by (@lindseyvonn) on

Линдзи е не само красива и успешна! Тя е истински професионален войник. През 2006 г. по време на тренировка на олимпийските игри в Торино тя преживява кошмарно падане. Изнасят я от пистата с хеликоптер. 48 часа по-късно Вон се състезава!

Защото тя така прави – контузва се, изправя се и се връща.

„Просто преследва целите си. Не е лесно да продължиш, както го прави тя. От всяка контузия Линдзи се стреми да научи нещо за себе си, за тялото си. Затова е най-добрата“, разкрива дългогодишният ѝ терапевт.

Кои са травмите, които 34-годишната скиорка успя да преживее, за да продължи към световния връх?

Ноември 2016 г.

Линдзи Вон чупи ръката си по време на тренировка в Колорадо. Стига се до операция, а след това до усложнения. Тя не може да движи пръстите си, но тренировките чакат!

Вон залепя щеката за ръкавицата си и отново е на пистата. По-късно тя признава, че се е страхувала, че никога няма да може да усеща пръстите си отново и обявява този период на възстановяване за най-трудния в кариерата ѝ.

Февруари 2016 г.

Американката пада по време на спускане в Андора. Тя е изведена от пистата с шейна. На другия ден се връща и се състезава, но след това трябва да се възстановява няколко месеца.

Февруари 2013 г.

По време на състезание в супергигантския слалом в Шладминг, Австрия Вон се приземява на пресен сняг и пада. Следва операция заради разкъсани коленни връзки. Докато се опитва отново да се качи на ските и да се върне на пистата, тя претърпява ново падане, този път в Колорадо през ноември същата година, което означава едно – американката няма да може да вземе участие на зимните олимпийски игри в Сочи.

Снимка: Getty Images

Февруари 2010 г.

10 дни преди първия си старт от зимните олимпийски игри във Ванкувър Вон контузва крака си по време на тренировка. Диагнозата е натъртен пищял, а скиорката почти не може да стъпва на десния си крак. Волята ѝ тогава е забележителна. На куп обезболяващи и благодарение на изместения заради неблагоприятните условия старт в спускането, Линдзи се включва в състезанието и печели! Така тя става първата американка с олимпийска титла в тази дисциплина. След това се окичва и с бронз в супергигантския слалом.

Февруари 2009 г.

Дори професионалист като Линдзи Вон изпада в странни ситуации. По време на световното първенство във Вал д'Изер, Франция, американката печели злато в спускането. Празненствата обаче са белязани от инцидент. Налага се да ѝ бъде направена операция на пръста заради… порязване с бутилка шампанско.

Снимка: Getty Images

Февруари 2006 г.

Още преди да започне да печели важни медали русокосата скиорка се е научила да пада и да става! Прави го по време на тренировка за олимпийските игри в Торино. Ужасяващо падане я праща в болница с множество синини и натъртвания. Желанието ѝ да се състезава обаче е по-силно от болката и Линдзи се опитва да избяга от лечебното заведение, за да се върне на пистата. В крайна сметка лекарите не я пускат веднага. 48 часа по-късно обаче тя е на старта. Резултатите ѝ не са отлични, но Вон все още разказва историята как е скочила от болничното легло направо върху ските.