на живо

Линдзи Вон: Живот като на кино

Контузии, неуспешни връзки, разходки по червения килим

Линдзи Вон: Живот като на кино

Линдзи Вон е име, което всеки е чувал. Атрактивна, красива, несломима и най-важното - шампионка. В своята внушителна колекция от отличия американската скиорка има 4 Световни купи, 3 медала от зимни олимпийски игри (в това число и злато от Ванкувър 2010), 2 световни титли, а по победи в стартове от Световната купа изостава само с 4 от легендарния Ингемар Стенмарк.

В последните две години Вон е преследвана от тежки контузии, които предизвикаха дълги отсъствия от пистата. Утре (10 февруари) Линдзи официално ще сложи край на знаменитата си кариера. Тя ще участва в спускането на световното първенство в Оре, Швеция и по ирония на съдбата пак след тежко падане преди дни.

На 34 години скиорката е видяла всичко! Не само на пистата, а и в живота. И най-важното - паднала е 999 пъти, но се е изправила 1000!

Основен "виновник" за феноменалната кариера на Вон е баща ѝ Алън Килдоу, който я качва на ски, когато тя е само на 2 години. По време на пътешествието към върха, тя намира вдъхновение във всичко.

Снимка: Getty Images

"Силата е красота" - това е девизът на четирикратната носителка на Световната купа в алпийските ски и тя го следва не само на думи. Няма как да е иначе, за да се задържи на топ ниво толкова години. Тренира шест дни в седмицата, не само на снега, но и във фитнес залата. Залага най-вече на тренировки за крака и коремни мускули. Винаги под зоркия поглед на четириногите си любимци. Линдзи има три кучета, като най-привързана е към Луси. Взима я навсякъде с нея. Във фитнес залата, на ски пистата. Казва, че Луси е специално куче, което обича снега и скоростта, точно като нея.

Личният живот на Вон е не по-малко атрактивен от опасните спускания по пистата. Тя ма един брак зад гърба си. От 2007 до 2011 е омъжена за Томас Вон - бивш състезател по ски, който работи неофициално като неин мениджър и треньор. Само че романтиката в отношенията им отстъпва на бизнеса. Почти веднага след развода започва и най-известната ѝ връзка - с голф звездата Тайгър Уудс. Тя продължава 3 години.

"Да скоча в нова интимна връзка броени дни след като се разведох, не беше най-мъдрата постъпка в живота ми. Но не съжалявам за нищо. Обичах го, а сега си оставаме добри приятели", заяви Вон.

Настоящето ѝ гадже е канадският хокеист Пи Кей Сабан, който играе на поста защитник в отбора от НХЛ "Нешвил Предаторс".

Снимка: Getty Images

Извън пистата Линдзи се занимава с какво ли не! Тя има модна линия в сътрудничество с известен спортен бранд, а един от пуловерите в колекцията ѝ носи името "Банско" и струва около 300 лв., през 2016 г. издаде книга, като за промоцията ѝ остана само по... щеки, обожава животните и често язди или се гмурка с... акули, а когато има време ходи за риба.

Снимка: Getty Images

Вон не крие, че идол за нея е носителят на 20 титли от тенис турнирите от Големия шлем - Роджър Федерер.

"Той е трудолюбив, изключително скромен, той е същият човек, независимо дали печели или губи. Той наистина иска да бъде модел за поведение и децата могат да се учат от него", категорична е тя.

А какво ще прави след края на спортната си кариера?

Определяна за една от най-сексапилните спортистки в света, Линдзи може успешно да се пренасочи към модата, работата на модел и просто да се отдаде на заниманието, което ѝ отива - да бъде звезда. Както на пистите, така и на червения килим.

 

Тагове:

Линдзи Вон