на живо

Лионел Меси: Сами сме си виновни за отпадането от "Ливърпул" (ВИДЕО)

"Изстрадахме си правото да играем на финал за Купата на краля", каза звездата на "Барселона"

Лионел Меси: Сами сме си виновни за отпадането от "Ливърпул" (ВИДЕО)

Най-трудният момент в сезона - така Лионел Меси определи отпадането на "Барселона" от Шампионската лига. Каталунците бяха считани за фаворит за титлата, но не успяха да преодолеят полуфинала срещу "Ливърпул".

В първия мач Меси и компания победиха с 3:0, но във втория, като гости на "Анфийлд" допуснаха 4 безответни гола.

"Резултатът от мача с "Ливърпул" е много тежък. Най-трудният момент от сезона. Сами сме си виновни, а не треньорът. Мачът приличаше на този в Рим. Грешката ни беше, че през втората част имаше само един тим, ние не се борехме. Не можем да си позволим още един такъв мач. За две години в Шампионската лига загубихме само два мача - в Рим и на “Анфийлд”. Още мисля за поражението от "Ливърпул", но трябва да го забравим сега, трябва да продължим да се борим. Не бива да се извиняваме за играта ни през второто полувреме или резултата, а заради обещанието да спечелим трофея. С изключение на този мач, справихме се блестящо този сезон", заяви Меси.

Утре (25 май) "Барселона" ще излезе срещу "Валенсия" на финала на турнира за Купата на краля. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч.

"Ще бъда спокоен, както винаги. Важен мач, защото е финал. Подготвяме се по същия начин, както през целия турнир. Изстрадахме си правото да го изиграем. Това е поредният финал за нас. Още една купа, с която можем да оформим дубъл. Трябва да завършим сезона по този начин. Ще излезем и ще се борим докрай", каза Меси.

"Барселона" вече си осигури шампионската титла в Испания за сезон 2018/2019.