на живо

Липсата на Рамзи е голям удар по амбициите на Уелс

Цифрите говорят, какво означава Аарън за "драконите"

http://www.skysports.com/

Националният отбор по футбол на Уелс се подготвя за исторически 1/2 финал на Евро 2016 срещу Португалия. Определено двамата водещи футболисти в състава на "драконите" са Гарет Бейл и Аарън Рамзи. Заради натрупани жълти картони, обаче Рамзи няма да може да вземе участие в сблъсъкът срещу Роналдо и компания.

Без Рамзи в средата на терена, Уелс ще се лиши на практика от креативността си в предни позиции. Влиянието на Аарън в срещите на "драконите" до сега в турнира е зашеметяващо, като футболистът на Арсенал има цели четири асистенции на сметката си за петте срещи на тима до момента. Като добавим и единият му гол до момента, Рамзи е активен участник в общо пет от головете за своята държава от общо 10.

По друг начин казано, Уелс ще бъде отслабен с 50% за най-важния си мач от европейското, а всички очаквания ще паднат на плещите на Гарет Бейл, който за сега съумяваше да дърпа отбора напред с подкрепата на Рамзи. 

Рамзи има 4 асистенции, 375 докосвания, 245 точни подавания, създал е 15 голови положения и е направил 8 успешни центрирания, като при всички тези показатели той е номер едно сред съотборниците си. 

След всичко казано до момента, остават големи съмнения дали "драконите" ще могат да се справят без него и как ще нагодят играта си при неговото отсъствие. Кой може да се нагърби с тежката задача да влезне в обувките на Аарън и да очаква почти всяка топка да минава през него по пътя към противниковата врата? Предстои да разберем.