на живо

"Литекс" поднесе поредната изненада за купата

"Оранжевите" изхвърлиха "Славия" от турнира

pfclitex.com

Третодивизионният "Литекс" поднесе поредната изненада на 1/16 финалите за Купата на България. "Оранжевите" се наложиха над елитния "Славия" с 2:0 и изхвърлиха "белите" от турнира. Успехът за домакините донесоха Денил Селимински, който се разписа в 59-ата минута и Искрен Писаров с гол в 83-ата.

През първото полувреме мачът беше равностоен, но по-опитният отбор на "Славия" създаде няколко добри възможности за откриване на резултата. В 26-та минута след центриране на Сердер Сердеров Иван Минчев стреля от воле, но вратарят на "Литекс" Диян Вълов спаси.

В 40-та минута Балджийски изведе Валери Домовчийски, той стреля, но Вълков изби. При добавката Балджийски насочи топката към вратата на домакините, но Емил Грозев изчисти от голлинията.

При ответната атака "оранжевите" пропуснаха своя шанс. Кристиян Петков беше изведен сам срещу вратаря на "Славия" Антонис, но се подхлъзна, а стражът на "белите" го изпревари и изчисти топката.

След почивката мачът се поизнерви. Двата отбора по-настойчиво започнаха да търсят гола. Първо домакините пропуснаха чрез Писаров, който беше изведен сам срещу Стергиакис, но ударът му от няколко метра мина над гредата. Минута по-късно Тюкалов стреля с глава, но защитник на "Литекс" изби от голлинията.

В 59-та минута след прострелно центриране отляво резервата Денил Селимински изпрати топката в мрежата на гостите за 1:0.

След това попадение "белите" се хвърлиха да изравняват, но домакините се справиха с опасностите пред вратата на Вълков. При една от контраатаките на "Литекс" Руслан Иванов намери с пета Искрен Писаров, който от границата на наказателното поле с левия крак реализира за 2:0.

"Славия" е третият отбор от групата на майсторите, който напусна надпреварата още в първия кръг.