на живо

"Ливърпул" би категорично "Манчестър Юнайтед" пред 100 хил. в САЩ (ВИДЕО)

"Мърсисайдци" спечелиха с 4:1 мачът си от Интернешънъл чемпиънс къп

Reuters

"Ливърпул" завърши участието си в турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп през 2018 година с категорична победа. "Червените" спечелиха дербито срещу "Манчестър Юнайтед" с 4:1 пред над 100 хиляди зрители на стадиона на Университета Мичиган в САЩ. Зрителите по трибуните, които бяха образували "червено море", изгледаха двубой, в който отборът на Юрген Клоп доминираше напълно, а гвоздеят бе брилянтна задна ножица на Джердан Шакири.

26-годишното ново попълнение в състава на "Ливърпул" записа първи минути за тима, след като се появи в игра в началото на второто полувреме, а в 82-ата минута блесна с фантастично изпълнение. Топката бе центрирана от Бен Уудбърн, а Шакири не се поколеба и с левия крак я намери на около 2 метра височина, обърнат с гръб към вратата. Швейцарският национал прибави и асистенция към дебютния си мач за "червените". В 66-ата минута той отклони към Даниел Стъридж, който направи резултата 2:1, само 30 секунди, след като се бе появил на терена и играта бе подновена.

Шей Оджо бе точен от дузпа, правейки 3:1 в 74-ата минута, а Садио Мане също се разписа от 11-метров наказателен удар, откривайки резултата в 28-ата минута. Единственият гол за "Юнайтед" бе дело на Андреас Перейра, който отбеляза с великолепно изпълнение от пряк свободен удар в 31-ата минута.

"Ливърпул" се прибира в Англия след две победи и една загуба в турнира. Футболистите на Клоп паднаха от "Борусия" Дортмунд с 1:3, но спечелиха с 2:1 и срещу другия тим от Манчестър - "Сити". До първия си мач от Висшата лига на Англия (12 август, "Уест Хем"), "червените" ще имат още два спаринга - срещу "Наполи" и "Торино".

На "Манчестър Юнайтед" предстои трети последен двубой от Интернешънъл Чемпиънс Къп. От 3:05 през нощта на 1 август, "червените дяволи" срещат "Реал" Мадрид на стадион "Хард Рок" в Маями. Двубоят ще бъде излъчен пряко по RING!