на живо

"Ливърпул" е отново в групите Шампионската лига (ВИДЕО)

Мърсисайдци отстраниха "Хофенхайм" с общ резултат 6:3

След дълга пауза английският "Ливърпул" отново е в групите на Шампионската лига. Тимът на немския мениджър Юрген Клоп победи с 4:2 "Хофенхайм" в реванша от плейофите на най-престижния клубен турнир. Двубоят се изигра пред 54 хил. зрители на митичния "Анфилд". 

Видео:

На практика мърсисайдци решиха сблъсъка за 20 минути. Точно толкова бяха нужни на Емре Джан и Мохамед Салах да се разпишат съответно два път и веднъж. С отличен пас за третия гол и втори на Джан в мача се отличи бразилската деветка на "Ливърпул" Роберто Фирмино.

Слабостите в дефанзивен план в тима на Клоп обаче си проличаха бързо и след позакъснели действия на Алберто Морено Марк Ют намали на 3:1 преди почивката. 

През втората част след грешка в отбраната на гостите пък капитанът на английския тим Хендерсън открадна и подаде към Фирмино, който не сбърка на опразнената врата за 4:1, а 10 минути преди края Вагнер с глава отбеляза втори гол за "Хофенхайм". 

Снимка: Getty Images

Така след победата с 2:1 като гост в първия мач и днешния убедителен успех, носителят на трофея от 2005 г. преодоля плейофната фаза с общ резултат 6:3 и вече отново е част от групите на Шампионската лига. "Хофенхайм" пък ще вземе участие в груповата фаза на Лига Европа. 

"Ливърпул" ще разбере в коя група от Шампионската лига ще попадне още утре. Жребият е от 19:00 ч. и ще бъде предаван пряко по bTV Action.