на живо

"Ливърпул" и "Манчестър Сити" не се победиха в голово зрелище

"Гражданите" успяха да изравнят резултата срещу своите съперници два пъти

Reuters

Без победител завърши дербито на седмия кръг на английската футболна Висша лига между "Ливърпул" и "Манчестър Сити". На "Анфийлд" двата тима направиха зрелищно равенство 2:2.

Въпреки своята доминация през първото полувреме, "гражданите" не успяха да отбележат гол до почивката. Всички интересни положения двата тима оставиха за вторите 45 минути. 

Снимка: Reuters

За радост на феновете по трибуните "Ливърпул" откри резултата в 59-ата минута. Мохамед Салах пусна отличен пас в коридор към Садио Мане, сенегалецът преодоля защитник на гостите и отбеляза за 1:0.

От "Сити" веднага реагираха. 10 минути им трябваха, за да изравнят. Фил Фоулдън стана автор на попадението, след като шутира безкомпромисно и прати топката в мрежата на Алисон. 

Снимка: Reuters

Самият Салах, който от началото на сезона показва стабилна игра, отново помогна на своя тим да излезе напред в резултата. Египтянинът се "разходи" с топка в крака в наказателното поле на гостите сякаш в него нямаше защитници и вкара за 2:1 в 76-ата минута.

Футболистите на мениджъра Хосеп Гуардиола отново трябваше да действат категорично. 2:2 светна на таблото, след тежък шут от границата на наказателното поле на Кевин де Бройне.

Снимка: Reuters

Равният резултат оставя "Ливърпул" на второ място с 15 точки, на една зад лидера "Челси". "Сити" е трети с актив от 14 точки.