на живо

"Ливърпул" и най-емоционалният момент в кариерата на Лампард (ВИДЕО)

Една специална полуфинална дузпа от 2008 г.

Getty Images

Франк Лампард е легенда. Легенда не само на "Челси", но и на английския футбол. В кариерата си полузащитникът записа над 640 мача за "сините" от Лондон, "Уест Хем", "Манчестър Сити" и "Ню Йорк Сити". Отбеляза впечатляващите 193 гола. Част е от най-силния период в историята на "Челси", в който спечели по веднъж Шампионската лига и Лига Европа съответно през 2012 г. и 2013 г., както и три пъти титлата в Англия през 2005, 2006 и 2010 г.

Кариерата му бе изпълнена с незабравими и емоционални моменти, но най-силен отпечатък със сигурност е оставил един двубой срещу "Ливърпул".

Снимка: Getty Images

Годината бе 2008. Датата 30 април. Франк Лампард изведе "Челси" срещу "Ливърпул" в полуфинал-реванш от Шампионската лига.

Двата тима бяха завършили наравно 1:1 на "Анфийлд" в първата битка. Два дни по-късно обаче майката на Лампард - Пат, почина от пневмония на 58-годишна възраст. Халфът вече бе пропуснал два мача на "Челси" от Висшата лига, за да бъде до нея в болницата. Въпреки трагедията, излезе на терена срещу мърсисайдци.

Тогава Дидие Дрогба даде аванс на "сините" в 33', преди Фернандо Торес да изравни в 64', пращайки мача в продължения. Осем минути след началото на първото за "Челси" бе отсъдена дузпа. Ако има футболист, на когото бихте предоставили изпълнението на важен наказателен удар, то това е именно Франк, или поне той е сред най-надеждните от бялата точка.

И този път Лампард не сбърка, но беше различно. Той не отпразнува бурно гола си, а просто погледна нагоре и се разплака. В крайна сметка "Челси" продължи напред, само за да отстъпи драматично на "Манчестър Юнайтед" след дузпи. Лампард обаче никога няма да забрави онази срещу "Ливърпул".

Франки, както го наричат с обожание феновете на лондонския клуб, всъщност не е особено резултатен срещу мърсисайдци - едва 8 гола в 47 мача срещу тях.

Снимка: Getty Images

Дали обаче тазвечершния двубой с тима от града на "Бийтълс", вече като треньор, ще му донесе нови силни емоции - предстои да разберем. Ако премине теста "Ливърпул", Лампард ще смълчи критиците, вдигайки първия важен трофей в мениджърската си кариера.

Не пропускайте "Ливърпул" - "Челси" от 22:00 ч. пряко по bTV Action. Двубоя за Суперкупата на Европа можете да следите и минута по минута на btvnovinite.bg

Тагове: