на живо

Ливърпул и Норич си спретнаха голово шоу

"Мърсисайдци" стигнаха до пълния обрат в мач с 9 гола

Getty Images

Ливърпул направи пълен обрат и спечели с 5:4 срещу Норич Сити в изключително интересен мач първи мач от 23-ия кръг на английското първенство по футбол. Победата, спечелена в края на добавеното време, изкачи мърсисайдците до седмо място в генералното класиране на Висшата лига, но отборът на Юрген Клоп е на цели пет точки от мечтаните четвърта позиция и квота за Шампионската лига.

Роберто Фирмино даде преднина на Ливърпул в 19-ата минута, когато се разписа със слаб удар и с помощта на страничната греда, но домакините изненадаха състава на Юрген Клоп с две попадения до края на първото полувреме и едно в началото на второто. Дюмерси Мбокани изравни с удар с пета в 29-та минута, Стивън Найсмит даде аванс на Норич в 41-та, а Уесли Хулахан вкара за 3:1 от дузпа в 54-та.

Футболистите на Ливърпул не се предадоха и направиха първия голям обрат в кариерата на Юрген Клоп в Англия. Джордан Хендерсън намали резултата в 56-та минута и две след попадението на Хулахан, а Роберто Фирмино изравни за 3:3 с втория си гол в мача, вкаран в 63-та минута. В 75-ата пък Джеймс Милнър се възползва от грешен пас към вратаря Диклан Руд, след като догони топката, преодоля стража и се разписа за 4:3 в полза на гостите от Мърсисайд.

Въпреки трите гола и пълния обрат, мачът далеч не изглеждаше приключил. И не беше, защото драмата се получи след края на редовното време на срещата. Себастиан Басонг се възползва от лошо изчистване на топката и изравни резултата с топовен удар извън наказателното поле в третата минута на добавеното време, а още в следващата атака Ливърпул върна попадението и спечели мача. Центриране на Емре Джан предизвика суматоха в наказателното поле на Норич, а топката падна на крака на Адам Лалана и той беше точен за крайното 5:4 в полза на гостите.

Загубата остави Норич на 16-о място във Висшата лига. "Канарчетата" обаче могат да се озоват в зоната на изпадащите след края на кръга, ако Суонзи Сити и Нюкасъл спечелят мачовете си съответно срещу Евертън и Уотфорд.