на живо

"Ливърпул - клуб, който никога не признава каузата си за обречена"

Британските медии са във възторг, след шоуто на "Анфилд" в четвъртък вечер

Getty Images

Несравнимият спектакъл на Ливърпул и Борусия (Дортмунд) в четвъртфиналния двубой реванш от Лига Европа заема основно място в коментарите на медиите на Острова в петъчния ден.

На полувремето на мача "мърсисайдци" изоставаха с 0-2 след попадения на Мхитарян и Обамеянг. Задачата изглеждаше почти нерешима след равенството 1-1 в първия двубой в Германия. Поне три гола бяха нужни на английския тим.


"Дух. Страст. Желание. Копнеж. Понякога истинските емоции са напълно достатъчни. Борусия (Дортмунд) имаше класата, но Ливърпул притежаваше нещо повече. Нещо неописуемо", пише "Дейли Мейл" на днешните си страници. 

"Невероятната игра на Борусия (Дортмунд) накара Ливърпул да разчита само на чудо... и те го сътвориха", лаконични са от "Гардиън". 

Гол на Ориги в първите минути на второто полувреме върна надеждите на Ливърпул пред екзалтираните 45 000 зрители на митичния "Анфилд". Марко Ройс отново възстанови преднината от два гола за Борусия около 30 минути преди края, но това не спря възпитаниците на Юрген Клоп.

"Те бяха победени, бяха приключили. Някак си обаче те се върнаха от нищото. Наречете го духа от Истанбул, наречете го както искате. Този обрат дори не е за Юрген Клоп. Той е за Ливърпул - клуб, който никога не признава каузата си за обречена, особено когато говорим за мачове в Европа", добавят от "Дейли Мейл". 

Нови два гола на Коутиньо (66') и Сако (77') доведоха резултата до 3-3, а попадение на Деян Ловрен в продължението на мача изпрати публиката в екстаз - 4-3 и победа за Ливърпул.

"Анфилд" все още е арена на европейски вечери без аналог никъде другаде. Играчите на Ливърпул доказаха, че са майсторите на изкуството "невъзможен обрат", пишат още от "Гардиън". 

"Ливърпул спечели мач, за който ще бъде говорено от поколение на поколение. Този четвъртфинал остава завинаги в паметта на всички, дошли на "Анфилд", гласи от своя страна коментар на "Би Би Си".

"Червените" бяха шокирани от два гола на германския тим едва в първите девет минути. Пред тях стоеше почти невъзможна за изкачване планина. Някак си обаче те възродиха духа от Истанбул и сътвориха до голяма степен най-паметната европейска вечер, която дори този велик стадион някога е виждал", категорични са от "Мирър".