на живо

"Ливърпул" наказа "Челси" на "Стамфорд Бридж"

Ловрен и Хендерсън донесоха ценния успех на мърсисайдци

"Ливърпул" надви "Челси" с 2:1 на "Стамфорд Бридж" в мач от петия кръг на Висшата лига и нанесе първо поражение на "сините" от началото на сезона. Попаденията за "червените" отбелязаха Деян Ловрен (17) и Джордан Хендерсън (36), а за "Челси" се разписа Диего Коща (61). Така двата тима имат равен брой точки - по 10. С толкова е и "Евертън", а лидер с 12 остава "Манчестър Сити".

След малко повече от четвърт час игра центриране на Филипе Коутиньо намери Ловрен и хърватският защитник препарира Тибо Куртоа с удар от въздуха. Домакините, които и без това трудно създаваха ситуации, изпаднаха в пълен шок и получиха още един гол преди почивката. Джордан Хендерсън изсреля мощен снаряд от далечна дистанция и порази горния ляв ъгъл - може би най-зрелищното изпълнение досега в кампанията.

"Челси" опита натиск през второто полувреме, но стигна само до едно попадение. Неманя Матич проби отляво и намери Коща, за когото не бе проблем да се разпише от малкото наказателно поле. Малко по-късно бразилецът с испански паспорт можеше да изравни, но Симон Миньоле спаси удара му.

Минута преди края футболистите на Антонио Конте получиха пряк свободен удар от отлична позиция, но резервата Сеск Фабрегас стреля в стената.