на живо

"Ливърпул" отмъсти на "Атлетико" в голов трилър, Салах отново герой (ВИДЕО)

Мърсисайдци спечелиха с 3:2 насред "Уанда Метрополитано"

"Ливърпул" отмъсти на "Атлетико" в голов трилър, Салах отново герой (ВИДЕО)

"Ливърпул" си отмъсти на "Атлетико" Мадрид за поражението с общ резултат 2:4 в осминафиналите през миналия сезон! Мърсисайдци победиха с 3:2 насред ст. "Уанда Метрополитано" в испанската столица в среща от група 2 на Шампионската лига. Двубоят се превърна в спектакъл, като освен головия трилър, имаше червен картон за домакините, дузпа за гостите и спорни ситуации.

Англичаните поведоха в 8' с попадение на намиращия се във великолепна форма Мохамед Салах. Египтянинът се разписа в девети пореден мач с "червения" екип, което не е правил никой друг в над 129-годишната история на гранда от града на "Бийтълс". Само 5 минути по-късно Наби Кейта удвои аванса на "Ливърпул".

Снимка: Getty Images

"Атлетико" изравни в рамките на около четвърт час - чрез Антоан Гризман, който бе точен в 20' и 34'. Именно френският национал обаче остави отбора си с човек по-малко в 52' заради груб, макар и неволен, ритник в лицето на Роберто Фирмино.

Тимът на Юрген Клоп се възползва от численото си предимство и изкова успеха в 78', когато Салах не сбърка от дузпа. По този начин нападателят стана най-резултатният за "Ливърпул" в Шампионската лига, задминавайки клубната легенда Стивън Джерард със своите вече 31 гола.

Снимка: Getty Images

В 81' за "Атлетико" също бе отсъден наказателен удар, впоследствие дискусионно отменен след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

Така, след три кръга, "Ливърпул" води в група 2 с пълен актив от 9 точки, а "Атлетико" е на втора позиция с 4, колкото има и "Порто". В другия двубой тази вечер португалците записаха успех с 1:0 над "Милан", оставащ на дъното без спечелена точка до момента.

В четвъртия кръг - на 3 ноември, "Атлетико" ще има възможност за реванш при визитата си на митичния "Анфийлд", а "Милан" ще опита да си върне на "Порто" на своя "Сан Сиро".