на живо

"Ливърпул" пое ръкавицата с категорична победа над "Челси"

Мърсисайдци отново стъпиха на върха

Getty Images

Отборът на "Ливърпул" отговори по възможно най-категоричния начин на големия си конкурент за титлата - "Манчестър Сити". Мърсисайдци победиха с 2:0 "Челси" в дербито на кръга във Висшата лига.

Така футболистите на Юрген Клоп отново се качиха на върха в класиране, като са с две точки повече от "гражданите", които обаче са и с мач по-малко.

Двете попадения паднаха през второто полувреме и бяха дело на Садио Мане и Мохамед Салах.

Срещата на "Анфийлд" започна с минута мълчание в памет на 96-те жертви на трагедията на "Хилзбъро". Утре ще се отбележат 30 години от нея.

Снимка: Getty Images

Мачът бе под номер 200 за Юрген Клоп като мениджър на домакините, които наложиха натиск от самото начало. "Сините" разчитаха на контраатаки.

В началото на втората част мърсисайдци прекършиха гостите за две минути. Първо Садио Мане в 51-ата минута с глава вкара за 1:0 след пас на Хендерсън, а след това Мохамед Салах в 53-ата с фантастичен удар от 25 метра не остави шансове за Кепа за 2:0.

Снимка: Getty Images

Последваха добри минути за "Челси". Едер Азар бе изведен от Давид Луис сам срещу Алисон, но след удара му топката се отби в гредата. Малко по-късно белгийският национал стреля от воле, но бразилският страж на "Ливърпул" спаси. 

"Ливърпул" записа първи успех над "Челси" у дома от 2012 г.